08-38 38 80 info@avenki.se

Nu är vi tillbaka med full kapacitet efter en härlig sommar!

Vi blev lite nyfikna på hur det var att komma igång efter semestern. I korridoren stötte vi på Anna Hallenborg, en av våra kollegor,  och passade på att ställa några frågor till henne.

 

Anna Hallenborg

Anna Hallenborg är en Prince2-certifierad projektledare med 25 års erfarenhet från IT- och telekom-branschen och arbetar som konsult åt Avenki sedan ett år.

Du har precis kommit tillbaka från semestern. Hur var det att börja jobba igen?

Jag har jobbat lite till och från under sommaren, så det var inga problem alls. Sedan har jag ett trick att boka in roliga saker under hösten så att man har något kul att se fram emot.

Hur var din semester?

Den har varit bra och omväxlande! Den stora händelsen var att jag fick ett nytt barnbarn i juni. Familjen bor i Tyskland, och vi åkte dit i juli för att inspektera underverket. Sedan blev det en rundtur i Skåne vilket var extra roligt för mig som är skåning i exil. Det är alltför sällan som man turistar på hemmaplan.

Hur ser din vardag ut som konsult?

Den är omväxlande! Jag jobbar med projektledning och verksamhetsutveckling, och då blir man inkastad i lite allt möjligt. Ingen dag är den andra lik, och jag lär mig nya saker hela tiden.

Berätta om något från ett spännande projekt du arbetat med i ditt nuvarande uppdrag?

Jag leder ett projekt för att byta ut några hundra switchar på kundens större sajter runt om i Europa. Verksamheten har väldigt höga krav på säkerhet och tillgänglighet, så en väl utarbetad planering är A och O.

Vad innebär det att jobba som konsult?

Om man är ute på ett långt uppdrag är det lätt att glömma att man är konsult och inte anställd. Det gäller att ha i bakhuvudet att man faktiskt inte är anställd. Jag brukar se det som att jag är gäst hos kunden.

Vad tycker du bäst om med ditt jobb som konsult? 

Jag tycker om att framtiden inte är så utstakad, att inte veta vad jag skall göra om ett halvår eller ett år.

Vilken är den största utmaningen med att vara konsult?

Som konsult är man hårdare styrd och har högre krav på sig att alltid prestera. Man måste alltid visa sig från sin bästa sida.

 

 

Laddade och förväntansfulla ser vi fram emot ett fortsatt gott samarbete med kunder, leverantörer och medarbetare!

Bengt och David

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner